Uncategorized

Kako odabrati kravatu i kako je pravilno nositi

U današnje vrijeme kravata je obavezan dodatak formalnih pravila odijevanja. Osim toga, u mnogim profesijama nošenje kravate s odijelom pomaže u osiguravanju nečije karijere. U profesionalnom okruženju izbor ovog osnovnog pribora bitan je iz drugog razloga: da bi se imao prednost nad kolegama čija odjeća ne odgovara u potpunosti potrebnim kodovima.

Bilo da se ide na posao, ostavlja dobar dojam tijekom razgovora za posao ili se jednostavno zabavlja, kravata je obavezan dodatak koji morate imati u svojoj garderobi. Klasičan i bezvremenski, može se nositi u svim okolnostima, kako bi se istakla individualnost i stil vlasnika te upotpunila njegova odjeća.


Najvažnija stvar koju trebate naučiti zauvijek – kravata isječak ne može prijeći svoju širinu kravate. Ne bi trebalo biti izbočenih dijelova, jer će vam to reći o vašem izuzetno lošem ukusu. Spoj se ne stavlja samo na kravate: prije svega, njegov zadatak je pričvrstiti vezu košulje. Izbrojite tri gumba u grlu i na mjestu gdje postoji jaz između treće i četvrte, pričvrstite kvačicu za vezu. Postao sretni vlasnik isječak s lanca i prsten fiksira na lancu, ali su bili zbunjeni i nisu razumjeli kako pravilno staviti na isječak u ovom slučaju? Zapamtite: Prva stvar na prstenu se nosi na gumb, a zatim samo košulja pričvršćen – lanac je osigurano. Priveznice i kravate moraju biti u istom stilu.

Međutim, sat, narukvica i prsten također bi trebali odgovarati vašem setu. Pribor različitih plemenitih metala, staviti zajedno, će pokvariti vašu reputaciju pohlesche kravatu, “okupan” u juhu. Možda ne postoji ništa više noćne more poslovnog partnera nego obavijest da je vaša kravata clip – srebro, manžete ili prsten od zlata. Dodatna oprema nosi glatko, paralelno s linijom horizonta. Stisnuta kopča u patetičnom pokušaju držanja kravate izgleda neuredno. Malo zategnuti vezati za formiranje gotovo neprimjetan val se udobno nošenje košulju i kravatu, osiguran s spona.