Bontex d.o.o. Liješnica bb 74250 Maglaj Bosna i Hercegovina

Uvijeti kupovine

Sigurnost plaćanja

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa. Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa. Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obaveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Uslovi kupovine

Ovim se uslovima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama.

bontex.ba Internet stranice mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uslovima i pravilima.

Trgovac je Bontex d.o.o, a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je trgovcu te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili pouzećem.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.

Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, uključujući PDV.

Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u Korpu.

Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Plaćanje
 

Pouzećem (platite gotovinom na ruke dostavljaču partnerskog servisa brze pošte).

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: Mastercard®, Maestro®, Visa.

Općenito

Bontex d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uslova i pravila. Sve promjene primijeniće se na korištenje bontex.ba stranice. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Usluge koje Vam pruža Bontex d.o.o. Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računarsku opremu i usluge za pristup našim stranicama.

Bontex d.o.o nije odgovorna za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Opcije dostave

Dostava je moguća isključivo na području Bosne i Hercegovine. Naručenu robu dostavit ćemo na Vašu adresu po izboru ekspresnom dostavom unutar 5 radnih dana od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih artikala.

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 100 KM, kao i za sve narudžbe robe koja pripada novoj kolekciji. Za narudžbe manje od 100 KM dostava se naplaćuje jedinstvenom cijenom od KM 10,00 prema cjenovniku brze pošte.

Dimenzije u centimetrima su usklađene prema veličinama proizvođača. Bontex ne garantuje za tačnost mjera. Veličine u centimetrima su prepisane sa specifikacije proizvođača i postoji mogućnost odstupanja kod određenih modela.

Povrati i reklamacije

Ako osoblje BONTEX  online shopa procijeni da je vraćena roba neoštećena i u neoštećenoj originalnoj ambalaži, izvršit ćemo povrat novca na Vaš račun ili zamijenu artikla po dogovoru. Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju (nošena i oštećena ili je originalna ambalaža oštećena), dužni ste platiti poštarinu u oba smjera, kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.

Reklamacije

Ako niste zadovoljni robom kupljenom u BONTEX online shopu imate pravo na reklamaciju u zakonskom roku. Pošaljite nam e-mail s napomenom REKLAMACIJA PO NARUDŽBI (Br. Narudžbe i račun) na reklamacija@bontex.ba  . U slučaju reklamacije kupac je dužan vratiti proizvod u dogovorenom roku. Reklamaciju ćemo smatrati valjanom ako pregledom proizvoda utvrdimo da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obligacionim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača.

U tom slučaju ćemo u roku od 15 dana od prijema valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

Ukoliko, ustanovimo da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbijemo, morat ćete platiti poštarinu u oba smjera kako bi Vam roba ponovo bila poslana na kućnu adresu.

Korpa
Start typing to see products you are looking for.