Bontex d.o.o. Liješnica bb 74250 Maglaj Bosna i Hercegovina

Materijali

Organski pamuk za košulje Afrika

Sve naše pamučne košulje izrađene su od organskog pamuka (ponekad dodajemo i reciklirani organski pamuk). Organski pamuk znači da se pri uzgoju usjeva ne koriste pesticidi, herbicidi, sintetička gnojiva i GMO sjeme.

Umjesto toga farmeri koriste prirodna gnojiva i prirodnu kontrolu štetočina. Oni također prakticiraju plodored što znači da uzgajaju i soju, pšenicu ili druge usjeve kako bi povećali hranjive tvari u tlu.

Organski pamuk koji koristimo za naše košulje ima GOTS sertifikat i dolazi od organskih farmera u Tanzaniji, Indiji ili Turskoj.

U većini slučajeva, organski pamuk uzgajaju mali farmeri. Organski uzgoj smanjuje njihovu ovisnost o velikim agrohemijskim korporacijama.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, uzgoj organskog pamuka emituje manje CO2 i troši manje vode.

Mileta materijal za košulje Česka​

Predstavljamo Vam mileta materijal. Zemlja porijekla Češka, jedan od najprodavanijih godinama unazad.

Izuzetan kvalitet koji pruža eleganciju tokom cijelog dana. Non iron ili easy care košulje savršene za nošenje tijekom cijelog dana jer se neće gužvati i uvijek ćete izgledati uredno.

Getzner materijal za košulje Švicarska

Dajemo aktivan doprinos zaštiti životne sredine, moto kojim se vodi naša partnerska kompanija. Podvrgavajući naše proizvode bluesign® certifikatu, nastojimo očuvati sigurno i zdravo okruženje. 

Materijali koji su sastavom 100% pamuk te koji dolaze u raznim nijansama i detaljima sigurno će ostaviti dobar utisak na Vas.

Korpa
Start typing to see products you are looking for.