O nama

Bontex d.o.o

Bontex je kompanija koja sa sjedištem u Maglaju egzistira od 10. januara 2005. godine kada je počela sa treningom izrade i šivenja. S obzirom da se radi o modnoj industriji ulazni period bio je dug te je tek u osmom mjesecu imala prvu komercijalnu proizvodnju. Danas kompanija Bontex broji 220 zaposlenih i radi za brendove kao što su: Hauber, Luisa Cerano, Albiro Miklauzhof, Albiro Sumiswald, Schild, PKZ, Luca Maldini, Manor, Weder Meie.

Iako izrada uniformi za gastronomiju i hotelijarstvo većina ljudi smatra jednostavnom i prostom, norme i propisi se moraju poštovati i odstupanja nisu moguća. Norme obuhvataju štep, debljinu konca i nijanse tkanine.

Hoteli Marriott, Atom Solution, Olive Arabia, Nelt i Radon Plaza samo su neki od brendove za koje rade modna kuća Bellissima i Bontex.

Upravo je zbog toga izrada uniformi po narudžbi vrlo zahtjevan posao koji iziskuje mnogo truda, ulaganja i znanja. Senaid smatra da je uspjeh Bontex-a zasnovan na kvalitetu koji vrlo lahko parira konkurentima na zapadu.

„Bontex“ skoro i nema konkurenciju na domaćem tržištu, a njegov vlasnik preferira poslovanje s domaćim firmama („Natron“ iz Maglaja i „Gira“ iz Gračanice). Godišnje „Bontex“ plasira i do 700.000 KM u domaće kompanije u regionu.

200
ZAPOSLENIH
10
PARTNERA
2
PROIZVODNJE
4000
PROIZVODA SEDMIČNO

PROMOTIVNI VIDEO

Pokreni video